25 Eylül 2010 Cumartesi

Metro-Tramvay-Metrobüste Karşılaşılan Anormal İnsalar Anısına


Ömrüm Tramvaylarda geçer benim. İstanbul trafiğinde midem ağzımda otobüs çekiceğime Tramvayla ordan oraya yürüme  labirent misali aktarmalar yapmaya razıyımdır. razıyızdır. AKD de bu işin içinde tabi Kafi varsa o da vardır nokta .
Yıllar yılı süregelen bu durumda yaşadığımız güle güle öldüğümüz pek çok anormal insan oldu Bu yazı o anormal insanlar için yazılmakta.

Vol-1
Zeytinburnunda Kabataştan Bağcılara aktarma yapıcaz tam. Bizim gözler düşmüş saat bilmem kaç sabahtan beri ayaktayız. Tam Bağcılar tramvayının önünde bir teyze sinsice yaklaştı yanımıza. Saniyeler sonra kırıcağı potu sezmiş gibi Sesinde bir mahcubiyetle beraber o dehşet cümleyi kurdu.
-Kızım bu vagonların hepsi Bağcılaramı gidiyor?
-Yok teyzem şu ikici olan Ankaraya gidiyor. Ondan sonrakide Manisaya. Ahanda bizde Antalyaya gidiyoruz ondan buna binicez şimdi.

Vol-2
Gene bir aktarma sonucu yeni binilen Tramvayda felaket bir koyun boku kokusu vardır. Bildiğin ahır kokuyor. Ama biz alışık olduğumuz için o tramvayın hep koyun boku kokmasına yadırgamıyoruz kendi halimizdeyiz. Tam bu sırada Önümüze evgezmesine gittikleri her halinden belli olan 2tane ev kadını oturdu. kucaklarındada 3 4 yaşlarında biri kız biri erkek olmak üzere 2 tane çocuk. Diyaloğu yorumsuz geçiyorum.
-Ay Koyun kokuyor burası.
-Ne koyunu kız koyun boku kokuyo istanbulun orta göbeğinde.
Erkek olan çocuk- Koyun boku kokuyomuş.
Kız olan çocuk-bağırarak- Eneeee koyun sıçmış buraya. Bu ablalar mı koyun? Onlar mı sıçmış buraya? Kaka bok göt.

Gözbebeklerimizin yarıçapını 2ye katladığı o anda bide yüzümüze tükürdü bokyiyesicevelet. 

Vol-3
Metroda gene cam kenarı kafi yanında Akd bir eve dönüş yolunda. Tam karşımızda dibimizde gene filmlerden fırlama 2tane şaşılası teyzecik. Basma etekleri gıdıklarından düğüm yaptıkları yazmaları ve herkese yukardan bakan tavırlarıyla ölünesiler. Diyalog aynen böyle.
-Gız göye dönüncede dersin istanbullarda metrolarada bindim diye.
-Oda bir şey mi abla metrobüslerede bindim dicem. Gızz Aşşa maalledekilerde kıçlarını yesinler.

Yapma Be Teyze

insan unutkan olunca bu kadar oluyor. Devamını dehşet bir yazı olarak Akd den bekliyor ve bu muhteşem insanlar için bir alkış istiyorum.
Öperim.

1 yorum: